Historiek

Oprichting

Er was eens … lang, lang geleden een groep vrienden die zich graag samen sportief uitleefden. In 1980 besloten zij dan ook om een zaalvoetbalploegje op te richten. De stichting van Zvc Bonten Os was hiermee een feit.  In het eerste seizoen in vierde provinciale werd de naam van de club veranderd in ZVC Airo Belgium.  In 1986 werd de naam van de club voor de tweede keer gewijzigd. ZVC Club 80 Malle werd de definitieve naam en verwijst uiteraard naar het jaar waarin de club gesticht werd.

Krijnen Keukens

Voor het eerste jaar in derde nationale kreeg de eerste ploeg de naam van de hoofdsponsor Krijnen Keukens (Malle) en werd omgedoopt tot “Krijnen Keukens Malle”. Dit eerste seizoen promoveerde ze meteen naar tweede nationale. Ondertussen telde onze club al zes ploegen in verschillende reeksen.

In 2001-2002 werd opnieuw een titel gevierd en bovendien stond onze club ook in voor de organisatie van de Beker van België. De media-aandacht en de complimenten voor het vlekkeloze verloop bleven niet uit. We waren ondertussen al met acht ploegen in competitie.

Een paar jaar later konden we voor het eerst proeven van zaalvoetbal van het hoogste niveau nadat de titel gegrepen werd in tweede klasse in 2003-2004. Door de hervormingen in het reglement waren we echter genoodzaakt om na één seizoen in eerste onmiddellijk terug te degraderen naar tweede klasse in 2005-2006 omdat we niet over een goedgekeurde zaal beschikten. Omdat we toch zo snel mogelijk terug op het hoogste niveau wilden meespelen, besloten we om zaalvoetballegende Edwin Grünholz aan te sluiten. De gewezen Europese topschutter wist maar liefst 120 doelpunten te scoren en bezorgde de club ook een grote belangstelling van de media (RTV, ATV, GVA, …). Ondertussen telde onze club al negen seniorploegen, waarvan drie actief in de nationale reeksen en de overige zes in provinciale.

In 2006-2007 werd opnieuw de titel gepakt in tweede en sindsdien spelen we onafgebroken in de hoogste klasse van het Belgische zaalvoetbal.

Meer nog: ondertussen is de club een vaste waarde aan de absolute top. Het voorbije seizoen (2012-2013) eindigde de club op de derde plaats in het eindklassement en speelde het de play-offs voor de landstitel. Bovendien plaatste het zich ook opnieuw voor de finale van de Beker van België. In 2008 was er het voorlopige hoogtepunt uit onze geschiedenis. Toen won de club zelfs die “Beker Van België”.