BVB U21: Krijnen Malle -RSCA Futsal 2-3

Vrijdag 03 november om 20u treden onze beloften, in het kader van de Beker Van België, aan tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen RSCA Futsal.

Kom onze youngsters aanmoedigen nu vrijdag!!!!!

Onze beloften moesten vanwege de vele afzeggingen met een piepjonge ploeg de wei in tegen een gerenommeerde tegenstander als RSCA Futsal, die maar liefst met 14 spelers was afgezakt naar de Mintjens Arena. De partij begon eerder wat afwachtend met het meeste balbezit voor RSCA. Onze jongens konden het vrij goed gesloten houden en konden regelmatig tegenprikken op de counter. De afstandsschoten van onze tegenstrever konden onze uitstekende doelman tot dan toe niet verontrusten waarbij we met een gevleid gelijkspel de rust konden ingaan. De 2de helft begon zoals het begin van de wedstrijd, balbezit voor RSCA en een afwachtende houding van onze jongens, loerend op die ene tegenprik die ons iets zou opleveren. Geleidelijk aan voerde RSCA de druk op waarbij ze eerlijkheidshalve bijna constant op onze helft voetbalden maar ons sluitstuk Quirino geen krimp gaf en alle ballen, in zijn richting, vakkundig verwerkte. Na 2 mooi uitgespeelde aanvallen kon RSCA toch 2 maal tegenprikken met een 1-3 tussenstand tot gevolg. Onze jongens verkrampten niet en bleven geduldig loeren op die ene kans. En die kwam er ook na een uitstekende aanval kon één van onze youngsters op 3 minuten voor tijd deze perfect uitgespeelde aanval afronden 2-3. Met nog een paar minuten te spelen sloop de angst in de gelederen bij RSCA en konden onze jongens vol druk zetten op de tegenstander om in laatste instantie nog een gelijkspel uit de brand te kunnen slepen. Uiteindelijk lukte dit niet meer.

Het moet gezegd zijn, een gelijkspel zou misschien niet de juiste waardeverhouding zijn geweest maar wat hadden wij het onze jongens graag gegund. Als we weten dat er vandaag 4 jongens van slechts 15 jaar meespeelden en de gemiddelde leeftijd 16,5 jaar was en deze het méér dan voortreffelijk hebben gedaan tegen een sterke tegenstander dan kunnen wij als club niet meer dan héél fier zijn op onze uitstekende jeugdwerking. Een speciale vermelding voor onze doelman, die we met trots toch ook “man of the match” mogen noemen.

Uiteraard wensen wij ook nog héél veel succes aan onze tegenstrever van vanavond RSCA Futsal in het vervolg van dit bekertornooi.